Lenta

Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja

Lenta element2 A5 1080x675

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
www.strukturnifondovi.hr    •    www.esf.hr

Prva trodnevna edukacija za četrdeset nastavnica i nastavnika u okviru projekta Sve tajne pismenosti održala se u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek 15., 16. i 17. veljače 2018. Edukaciju Metodologija ishoda učenja održala je dr. sc. Diana Garašić, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje, dobitnica Nagrade Ivan Filipovićpredavačicas velikim iskustvom u promicanju inovativnih i kreativnih pristupa u odgojno-obrazovnom procesu.  Iste će se edukacije održati i u Splitu i Sisku u školama – partnerima.

Podsjetimo, Elektrotehnička i prometna škola Osijek nositeljica je projekta pod nazivom Sve tajne pismenosti vrijednog 1.478.246,04 kn (bespovratna sredstva 100%) u natječaju Europskog socijalnog fonda (UP.03.2.2.03.) Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“. Partneri na projektu su Elektrotehnička škola - Split i Tehnička škola Sisak. Projekt je usmjeren na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola. 

Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Elektrotehnička škola – Split i Tehnička škola Sisak ovim će projektom ojačati kapacitete 120 odgojno-obrazovnih djelatnika u 3 strukovne škole za kreiranje inovativnih interdisciplinarnih kurikuluma. Učenici će unaprjeđivati čitalačku, medijsku, digitalnu, matematičku i prirodoslovnu pismenost uključivanjem u nove izvannastavne aktivnosti: „Pismenost – ključ uspjeha“, „Digitalni laboratorij“ i Kino klub "NaPravI" i osposobiti se za učinkovito pronalaženje, kritičko vrednovanje i korištenje informacija te za izradu multimedijskih sadržaja.

Prva Edukacija Osijek 1
Prva Edukacija Osijek 3
Prva Edukacija Osijek 4
Prva Edukacija Osijek Mediij 2
Prva Edukacija Osijek

crvena

NOSITELJ PROJEKTA

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

tamno-plava

PARTNER NA PROJEKTU

Elektrotehnička škola Split

žuta

PARTNER NA PROJEKTU

Tehnička Škola Sisak